Mostrar el registro sencillo del ítem
Anàlisi del periodisme gastronòmic en la premsa espanyola en l’última dècada (2012-2022)
dc.contributor.author | Mesado Albero, Lola | |
dc.contributor.other | López Meri, Amparo | |
dc.contributor.other | Universitat Jaume I. Departament de Ciències de la Comunicació | |
dc.date.accessioned | 2023-07-24T11:43:21Z | |
dc.date.available | 2023-07-24T11:43:21Z | |
dc.date.issued | 2023-07-11 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10234/203539 | |
dc.description | Treball Final de Grau en Periodisme. Codi: PE0932. Curs: 2022/2023 | |
dc.description.abstract | El món de les arts culinàries ha experimentat, durant l’últim segle, una transformació sense precedents en la seua mediatització. Al seu torn, el periodisme especialitzat en gastronomia també ha cobrat importància en els últims anys, ja que ha crescut l’interés de les persones pel menjar i les experiències culinàries. Aquesta investigació pretén estudiar les tendències del periodisme espanyol especialitzat en gastronomia en l’última dècada (2012-2022), fixant-se en quatre de les capçaleres més importants: El País, ABC, La Vanguardia i El Periódico. La metodologia emprada es basa en la tècnica de l’anàlisi de continguts quantitativa, en concret, de peces peces publicades en els periòdics mencionats anteriorment i durant dos períodes, un des del 2012 fins al 2016 i l’altre des del 2017 fins al 2022. En total s’analitzen 400 unitats, 100 de cada capçalera. L’objectiu és conéixer les tendències del periodisme gastronòmic espanyol en l’última dècada, si aquestes compleixen les característiques pròpies del periodisme especialitzat i si hi ha alguna variable o evolució a mesura que avancen els anys. Els resultats mostren que el periodisme gastronòmic espanyol segueix les tendències pròpies del periodisme especialitzat, malgrat això hauria d’actualitzar-se, ja que, pel que fa a la innovació i interacció amb enllaços i comentaris no s’adapta a les noves tendències de l’era digital i de les xarxes socials. | ca_CA |
dc.description.abstract | During the last century, the world of culinary arts has undergone an unprecedented transformation in its mediatization. Journalism specializing in gastronomy has also become important in recent years, as people's interest in food and culinary experiences has grown. This research aims to study the trends of Spanish journalism specializing in gastronomy in the last decade (2012-2022), focusing on four of the most important headings: El País, ABC, La Vanguardia and El Periódico. The methodology used is based on the technique of quantitative content analysis, specifically, of pieces published in the aforementioned newspapers and for two periods, one from 2012 to 2016 and the other from 2017 to 2022. In total, 400 units are analyzed, 100 of each heading. The aim is to know the trends of Spanish gastronomic journalism in the last decade, if these meet the characteristics of specialized journalism and if there are any variables or evolutions as the years progress. The results show that Spanish gastronomic journalism follows the trends typical of specialized journalism, yet it should be updated as, in terms of innovation and interaction with links and comments, it is not adapted to the new trends of the digital age and social networks. | ca_CA |
dc.format.extent | 57 p. | ca_CA |
dc.format.mimetype | application/pdf | ca_CA |
dc.language.iso | cat | ca_CA |
dc.publisher | Universitat Jaume I | ca_CA |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | ca_CA |
dc.subject | Grau en Periodisme | ca_CA |
dc.subject | Grado en Periodismo | ca_CA |
dc.subject | Bachelor's Degree in Journalism | ca_CA |
dc.subject | periodisme especialitzat | ca_CA |
dc.subject | periodisme gastronòmic | ca_CA |
dc.subject | gastronomia | ca_CA |
dc.subject | cuina | ca_CA |
dc.subject | xef | ca_CA |
dc.subject | specialized journalism | ca_CA |
dc.subject | gastronomic journalism | ca_CA |
dc.subject | gastronomy | ca_CA |
dc.subject | cuisine | ca_CA |
dc.subject | chef | ca_CA |
dc.title | Anàlisi del periodisme gastronòmic en la premsa espanyola en l’última dècada (2012-2022) | ca_CA |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | ca_CA |
dc.educationLevel | Estudios de Grado | ca_CA |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | ca_CA |
Ficheros en el ítem
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
-
Grau en Periodisme [581]
PE0932