Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.authorMesado Albero, Lola
dc.contributor.otherLópez Meri, Amparo
dc.contributor.otherUniversitat Jaume I. Departament de Ciències de la Comunicació
dc.date.accessioned2023-07-24T11:43:21Z
dc.date.available2023-07-24T11:43:21Z
dc.date.issued2023-07-11
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10234/203539
dc.descriptionTreball Final de Grau en Periodisme. Codi: PE0932. Curs: 2022/2023
dc.description.abstractEl món de les arts culinàries ha experimentat, durant l’últim segle, una transformació sense precedents en la seua mediatització. Al seu torn, el periodisme especialitzat en gastronomia també ha cobrat importància en els últims anys, ja que ha crescut l’interés de les persones pel menjar i les experiències culinàries. Aquesta investigació pretén estudiar les tendències del periodisme espanyol especialitzat en gastronomia en l’última dècada (2012-2022), fixant-se en quatre de les capçaleres més importants: El País, ABC, La Vanguardia i El Periódico. La metodologia emprada es basa en la tècnica de l’anàlisi de continguts quantitativa, en concret, de peces peces publicades en els periòdics mencionats anteriorment i durant dos períodes, un des del 2012 fins al 2016 i l’altre des del 2017 fins al 2022. En total s’analitzen 400 unitats, 100 de cada capçalera. L’objectiu és conéixer les tendències del periodisme gastronòmic espanyol en l’última dècada, si aquestes compleixen les característiques pròpies del periodisme especialitzat i si hi ha alguna variable o evolució a mesura que avancen els anys. Els resultats mostren que el periodisme gastronòmic espanyol segueix les tendències pròpies del periodisme especialitzat, malgrat això hauria d’actualitzar-se, ja que, pel que fa a la innovació i interacció amb enllaços i comentaris no s’adapta a les noves tendències de l’era digital i de les xarxes socials.ca_CA
dc.description.abstractDuring the last century, the world of culinary arts has undergone an unprecedented transformation in its mediatization. Journalism specializing in gastronomy has also become important in recent years, as people's interest in food and culinary experiences has grown. This research aims to study the trends of Spanish journalism specializing in gastronomy in the last decade (2012-2022), focusing on four of the most important headings: El País, ABC, La Vanguardia and El Periódico. The methodology used is based on the technique of quantitative content analysis, specifically, of pieces published in the aforementioned newspapers and for two periods, one from 2012 to 2016 and the other from 2017 to 2022. In total, 400 units are analyzed, 100 of each heading. The aim is to know the trends of Spanish gastronomic journalism in the last decade, if these meet the characteristics of specialized journalism and if there are any variables or evolutions as the years progress. The results show that Spanish gastronomic journalism follows the trends typical of specialized journalism, yet it should be updated as, in terms of innovation and interaction with links and comments, it is not adapted to the new trends of the digital age and social networks.ca_CA
dc.format.extent57 p.ca_CA
dc.format.mimetypeapplication/pdfca_CA
dc.language.isocatca_CA
dc.publisherUniversitat Jaume Ica_CA
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ca_CA
dc.subjectGrau en Periodismeca_CA
dc.subjectGrado en Periodismoca_CA
dc.subjectBachelor's Degree in Journalismca_CA
dc.subjectperiodisme especialitzatca_CA
dc.subjectperiodisme gastronòmicca_CA
dc.subjectgastronomiaca_CA
dc.subjectcuinaca_CA
dc.subjectxefca_CA
dc.subjectspecialized journalismca_CA
dc.subjectgastronomic journalismca_CA
dc.subjectgastronomyca_CA
dc.subjectcuisineca_CA
dc.subjectchefca_CA
dc.titleAnàlisi del periodisme gastronòmic en la premsa espanyola en l’última dècada (2012-2022)ca_CA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_CA
dc.educationLevelEstudios de Gradoca_CA
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_CA


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/