Revisiting Allen's nitrogen hyphotesis from a climate perspective (1645-1740)
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SEHA-REVISTASMetadatos
Título
Revisiting Allen's nitrogen hyphotesis from a climate perspective (1645-1740)Fecha de publicación
2019-06Editor
Sociedad Española de Historia AgrariaResumen
Building on Allen’s Nytrogen Hypothesis, this paper assesses the role of climate change in the English Agricultural Revolution. Our results show that, while Nitrogen-fixing plants, better cultivation and improved seeds ... [+]
Building on Allen’s Nytrogen Hypothesis, this paper assesses the role of climate change in the English Agricultural Revolution. Our results show that, while Nitrogen-fixing plants, better cultivation and improved seeds explain half of the variation in yields, the changing climatic conditions characterizing the cooling period (1645-1715) and the subsequent warmer phase account for the remaining variation. Given that the colder and more humid climate existing during the second half of the 17th-century and early 18th-century negatively affected yields, farmers’ efforts during this period were even higher than what it is implied by the observed yields. Increasing temperatures in the next phase (starting c.1715), however, had a positive effect on agricultural productivity, so the role of the farmers in this stage has been previously over-rated. [-]
Partiendo de la hipótesis del nitrógeno de Allen, este documento evalúa el papel del cambio climático en la Revolución Agrícola Inglesa. Nuestros resultados muestran que las plantas fijadoras de nitrógeno, las mejoras ... [+]
Partiendo de la hipótesis del nitrógeno de Allen, este documento evalúa el papel del cambio climático en la Revolución Agrícola Inglesa. Nuestros resultados muestran que las plantas fijadoras de nitrógeno, las mejoras en los cultivos y semillas explican la mitad de la variación en los rendimientos. Las condiciones climáticas cambiantes que caracterizaron el período de enfriamiento (1645-1715) y la fase más cálida posterior, explican la variación restante. Dado que el clima más frío y húmedo existente afectó negativamente a los rendimientos, los esfuerzos de los agricultores durante este período fueron aún mayores que los que implican los rendimientos observados. Sin embargo, el aumento de las temperaturas en la siguiente fase (a partir de 1715) tuvo un efecto positivo en la productividad agrícola, por lo que el papel de los agricultores en esta etapa ha sido sobrevalorado. [-]
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Tipo de documento
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© Junio de 2019, José L. Martínez-González y Francisco J. Beltrán Tapia
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