La recepta del docent ideal no existeix, però, tractem d'aproximar-nos?
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemcomunitat-uji-handle:10234/158176
comunitat-uji-handle2:10234/71345
comunitat-uji-handle3:10234/92228
comunitat-uji-handle4:
TFG-TFMMetadatos
Título
La recepta del docent ideal no existeix, però, tractem d'aproximar-nos?Autoría
Tutor/Supervisor; Universidad.Departamento
Miralles Armenteros, Sandra; Universitat Jaume I. Departament d'Administració d'Empreses i MàrquetingFecha de publicación
2022-07-19Editor
Universitat Jaume IResumen
El present treball de final de màster es troba dins de la modalitat 2 que és la
d’“Investigació educativa”. A grans trets, l’objectiu fonamental és tractar d’aconseguir
aproximar-se a la recepta del docent ideal. ... [+]
El present treball de final de màster es troba dins de la modalitat 2 que és la
d’“Investigació educativa”. A grans trets, l’objectiu fonamental és tractar d’aconseguir
aproximar-se a la recepta del docent ideal. Per dur aquesta tasca a terme, els principals
resultats s’obtindran d’un qüestionari on s’analitzaran les característiques més valorades
en un docent per part dels tres col·lectius enquestats; l’alumnat, els docents i els futurs
docents. La mostra de la qual es disposa per als tres col·lectius és únicament de la
branca de la formació professional, per tant, tot el context tractat estarà limitat a aquesta
àrea.
Arran l’explotació del qüestionari que s’acaba de comentar, els principals resultats
indicarien que tot i que hi ha diferències entre allò que més valora cadascun dels
col·lectius esmentats, tots destaquen més les característiques o habilitats relacionades
amb la part emocional o més humana per damunt d’altres més acadèmiques o formals.
Per tant, potser s’hauria de potenciar l’entrenament o adquisició d’aquest tipus
d’habilitats per poder aproximar-se a la recepta del docent ideal. [-]
The present master's thesis is in modality 2, which is "Educational research". Broadly
speaking, the main goal is to try to get closer to the ideal teacher's recipe. To carry out
this task, the main results will be ... [+]
The present master's thesis is in modality 2, which is "Educational research". Broadly
speaking, the main goal is to try to get closer to the ideal teacher's recipe. To carry out
this task, the main results will be obtained from a questionnaire in which the most valued
characteristics of a teacher will be analyzed by the three groups surveyed; students,
teachers and future teachers. The students who will be shown as well as the teachers
and future teachers are only from the branch of vocational training, so the whole context
will be limited to this area.
Following the exploitation of the questionnaire just discussed, the main results would
indicate that although there are differences between what is most valued by each of the
groups mentioned, they all highlight more in some way the characteristics or skills related
to the emotional or more human part over more academic or formal ones. Therefore,
training or the acquisition of such skills may need to be enhanced in order to approach
the ideal teacher's recipe. [-]
Palabras clave / Materias
Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes | Máster Universitario en Profesor/a de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato, Formación Profesional y Enseñanzas de Idiomas | Master's Degree in Secondary Education, Vocational Training and Language Teaching | habilitats socials | docència | formació inicial docent | tacte pedagògic | formació professional | social skills | teaching | initial teaching training | pedagogical touch | vocational training
Descripción
Treball Final de Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes. Codi SAP229. Curs: 2021/2022
Tipo de documento
info:eu-repo/semantics/masterThesisDerechos de acceso
info:eu-repo/semantics/openAccess