Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributorSancho Llopis, Juan Vicente
dc.contributorUniversitat Jaume I. Departament de Química Física i Analítica
dc.contributor.authorGil Solsona, Ruben
dc.date.accessioned2015-02-17T09:24:44Z
dc.date.available2015-02-17T09:24:44Z
dc.date.issued2014-06-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10234/114523
dc.descriptionTreball Final del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades (Pla de 2013). Codi: SIY009. Curs acadèmic 2013-2014ca_CA
dc.description.abstractLa metabolòmica ha proporcionat a la comunitat científica una ferramenta que ha demostrat perfectament la seva capacitat de proporcionar informació sobre matrius extremadament complexes com el metabolisme humà, o qualsevol altre sistema biològic. Aquesta es basa en l’anàlisi de la major quantitat de molècules petites d’un sistema sota unes condicions determinades. Aquesta inclou passos prou comuns en la química analítica actual, com poden ser mostreig, tractament de mostra, optimització de les condicions analítiques, si escau, adquisició de dades i anàlisi d’aquestes per ferramentes quimiomètriques. La metabolòmica ha oferit una aproximació molt poderosa per a obtindre informació retllevant sobre mostres biològiques mes o menys complexes, i açò també ha arribat al camp de l’alimentació, relacionat amb el camp de la salut. Aquest treball s’abarca dins d’aquest camp, anomenat ja hui dia com a foodomics, on s’ha aplicat aquesta ferramenta a mostres d’oli d’oliva verge extra, per a discriminació per origen. Es van desenvolupar dos mètodes d’extracció diferents, per a obtindre una imatge mes amplia de la part majoritaria i minoritaria de l’oli, i es van injectar amb dos gradients cromatogràfics diferents, amb l’equip UHPLC-QTOF MS, en mode MSE . Es va realitzar un anàlisi multivariant, i amb els possibles marcadors extrets, es van realitzar experiments amb el mateix instrument en mode MS2 . Aquests marcadors s’intentarán elucidar, com a treball futur, per a poder proporcionar informació quantitativa del model que classifica els olis.ca_CA
dc.format.extent47 p.ca_CA
dc.format.mimetypeapplication/pdfca_CA
dc.language.isocatca_CA
dc.publisherUniversitat Jaume Ica_CA
dc.rights.urihttp://rightsstatements.org/vocab/CNE/1.0/*
dc.subjectMàster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicadesca_CA
dc.subjectMáster Universitario en Técnicas Cromatográficas Aplicadasca_CA
dc.subjectUniversity Master's Degree in Applied Chromatographic Techniquesca_CA
dc.subjectMetabolòmicaca_CA
dc.subjectUHPLCca_CA
dc.subjectQTOF MSca_CA
dc.subjectAnàlisi Non-targetedca_CA
dc.titleTècniques metabolomiques per a la discriminació d’olis d’oliva verge extra per origen amb Cromatografia de Líquids d’Ultra Alta Ressolució acoblada a Espectrometría de Masses Quadrupol-Temps de volca_CA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisca_CA
dc.educationLevelEstudios de Postgradoca_CA
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccessca_CA


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem