Mostrar el registro sencillo del ítem
Tècniques metabolomiques per a la discriminació d’olis d’oliva verge extra per origen amb Cromatografia de Líquids d’Ultra Alta Ressolució acoblada a Espectrometría de Masses Quadrupol-Temps de vol
dc.contributor | Sancho Llopis, Juan Vicente | |
dc.contributor | Universitat Jaume I. Departament de Química Física i Analítica | |
dc.contributor.author | Gil Solsona, Ruben | |
dc.date.accessioned | 2015-02-17T09:24:44Z | |
dc.date.available | 2015-02-17T09:24:44Z | |
dc.date.issued | 2014-06-27 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10234/114523 | |
dc.description | Treball Final del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades (Pla de 2013). Codi: SIY009. Curs acadèmic 2013-2014 | ca_CA |
dc.description.abstract | La metabolòmica ha proporcionat a la comunitat científica una ferramenta que ha demostrat perfectament la seva capacitat de proporcionar informació sobre matrius extremadament complexes com el metabolisme humà, o qualsevol altre sistema biològic. Aquesta es basa en l’anàlisi de la major quantitat de molècules petites d’un sistema sota unes condicions determinades. Aquesta inclou passos prou comuns en la química analítica actual, com poden ser mostreig, tractament de mostra, optimització de les condicions analítiques, si escau, adquisició de dades i anàlisi d’aquestes per ferramentes quimiomètriques. La metabolòmica ha oferit una aproximació molt poderosa per a obtindre informació retllevant sobre mostres biològiques mes o menys complexes, i açò també ha arribat al camp de l’alimentació, relacionat amb el camp de la salut. Aquest treball s’abarca dins d’aquest camp, anomenat ja hui dia com a foodomics, on s’ha aplicat aquesta ferramenta a mostres d’oli d’oliva verge extra, per a discriminació per origen. Es van desenvolupar dos mètodes d’extracció diferents, per a obtindre una imatge mes amplia de la part majoritaria i minoritaria de l’oli, i es van injectar amb dos gradients cromatogràfics diferents, amb l’equip UHPLC-QTOF MS, en mode MSE . Es va realitzar un anàlisi multivariant, i amb els possibles marcadors extrets, es van realitzar experiments amb el mateix instrument en mode MS2 . Aquests marcadors s’intentarán elucidar, com a treball futur, per a poder proporcionar informació quantitativa del model que classifica els olis. | ca_CA |
dc.format.extent | 47 p. | ca_CA |
dc.format.mimetype | application/pdf | ca_CA |
dc.language.iso | cat | ca_CA |
dc.publisher | Universitat Jaume I | ca_CA |
dc.rights.uri | http://rightsstatements.org/vocab/CNE/1.0/ | * |
dc.subject | Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades | ca_CA |
dc.subject | Máster Universitario en Técnicas Cromatográficas Aplicadas | ca_CA |
dc.subject | University Master's Degree in Applied Chromatographic Techniques | ca_CA |
dc.subject | Metabolòmica | ca_CA |
dc.subject | UHPLC | ca_CA |
dc.subject | QTOF MS | ca_CA |
dc.subject | Anàlisi Non-targeted | ca_CA |
dc.title | Tècniques metabolomiques per a la discriminació d’olis d’oliva verge extra per origen amb Cromatografia de Líquids d’Ultra Alta Ressolució acoblada a Espectrometría de Masses Quadrupol-Temps de vol | ca_CA |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | ca_CA |
dc.educationLevel | Estudios de Postgrado | ca_CA |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | ca_CA |