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dc.contributorUniversitat Jaume I. Escola de Doctorat
dc.contributor.authorSales Martínez, Carlos
dc.date.accessioned2020-04-28T11:40:08Z
dc.date.accessioned2024-06-24T12:07:14Z
dc.date.available2020-04-28T11:40:08Z
dc.date.available2024-06-24T12:07:14Z
dc.date.issued2019-12-18
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10803/668939
dc.description.abstractThe work in this thesis has been clearly divided into three parts: In the first part, efforts were directed to obtaining a trace level quantification method for halogenated flame retardants using high-volume injections and gas chromatography coupled to GC-MS/MS tandem mass spectrometry. In the second part, the potential of the GC-MS / MS technique was evaluated together with the new atmospheric pressure chemical ionization source (APCI) for the quantification of PBDEs, NBFRs (including hexabromocyclododecane (HBCD)) and DL-PCBs at trace levels in food and environmental samples. In the third part, two untargeted analytical methodologies by GC-MS were developed as complementary tools to the PANEL TEST for the classification of olive oil samples according to their quality.
dc.description.abstractEl trabajo en la presente tesis se ha dividido claramente en tres partes: En la primera parte, los esfuerzos se dirigieron a la obtención de un método de cuantificación a nivel de trazas para retardantes de llama halogenados utilizando inyecciones de gran volumen y cromatografía de gases acoplada a espectrometría de masas en tándem GC-MS/MS. En la segunda parte, se evaluó el potencial de la técnica GC-MS/MS junto con la nueva fuente de ionización química a presión atmosférica (APCI) para la cuantificación de PBDEs, NBFRs (incluido el hexabromociclododecano (HBCD)) y DL-PCBs a niveles de traza en alimentos y muestras ambientales. En la tercera parte, se desarrollaron dos metodologías de análisis no dirigido por GC-MS como herramientas complementarias de la PRUEBA DE PANEL para la clasificación del aceite de oliva de acuerdo a su calidad.
dc.format.extent323 p.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoeng
dc.publisherUniversitat Jaume I
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectGas Chromatography
dc.subjectVolatiles
dc.subjectPollutants
dc.subjectMass Spectrometry
dc.subjectPurge and Trap
dc.subjectMetabolomics
dc.subject.otherCiències naturals, químiques, físiques i matemàtiques
dc.titleDevelopment of advanced analytical methodologies based on gas chromatography coupled to mass spectometry for the determination of pops and vocs in the food and environmental field
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.6035/14104.2019.177055
dc.subject.udc543
dc.contributor.directorBeltrán Arandes, Joaquín
dc.contributor.directorPortolés Nicolau, Tania
dc.contributor.directorCovaci, Adrian
dc.rights.licenseL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.embargo.termscap
dc.description.degreePrograma de Doctorat en Ciències


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