Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.authorGarcía, Isabel
dc.date.accessioned2020-06-23T17:29:55Z
dc.date.available2020-06-23T17:29:55Z
dc.date.issued2020-06-17
dc.identifier.citationGARCÍA, Isabel. Las dinámicas de género en las brigadas femeninas de la guerra siria. Millars. Espai i Història, 2020, vol. 1, no 48, p. 173-196.
dc.identifier.issn1132-9823
dc.identifier.issn2340-4809
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10234/188888
dc.description.abstractTras el estallido de la guerra siria en el año 2011 varios grupos que se dan cita en el contencioso crearon sus propias brigadas femeninas, consiguiendo una rápida proyección internacional y un interés inusitado por los medios de comunicación de masas. Este artículo contribuye a explicar este repentino aumento de mujeres combatientes dentro del contexto del país árabe. Para ello se llevará a cabo una comparación entre los cuatro principales grupos que se dan cita en la guerra: Daesh, el Ejército Libre Sirio, las Unidades de Protección Popular y las fuerzas gubernamentales. El artículo aborda la ideología de género de estas organizaciones y explica las razones que les han llevado a contar con presencia femenina en sus filas.es_ES
dc.description.abstractAfter the outbreak of the Syrian war in 2011, several groups created their own women’s brigades. As a result, there was a rapid rise in the international coverage and an unexpected interest from the mass media. The aim of this article is to shed light on this phenomenon within the context of the Arab country. To that end this, the research will make a comparison between the four main groups in the war: Daesh, the Free Syrian Army, the Syrian Kurdish Force and the Assad regime. Finally, the article deals with the gender ideology of these organizations and explains the possible reasons which have led them to have a female presence in their ranks.
dc.description.abstractDesprés de l’esclat de la guerra siriana l’any 2011 diversos grups que es donen cita en el contenciós crearen les seues pròpies brigades femenines, aconseguint una rápida projecció internacional i un interès inusitat pels mitjans de comunicació de masses. Aquest article contribueix a explicar aquest augment sobtat de dones combatents dins del context del país àrab. Amb la qual cosa, es durà a terme una comparació entre els quatre principals grups que es donen cita a la guerra: Daesh, l’Exèrcit Lliure Sirià, les Unitats de Protecció Popular i les forces governamentals. L’article aborda la ideología de gènere d’aquestes organitzacions i explica les possibles raons que els han portat a comptar amb presència femenina a les seues files.
dc.format.extent173-196
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherUniversitat Jaume I. Departament d'Història, Geografia i Art; Publicacions de la Universitat Jaume I
dc.relation.isPartOfMillars. Espai i Història, 2020, vol. 1, no 48.
dc.rightsAquest text està subjecte a una llicència Reconeixement-CompartirIgual de Creative Commons, que permet copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra sempre que s’especifique l’autoria i el nom de la publicació fins i tot amb objectius comercials i també permet crear obres derivades, sempre que siguen distribuïdes amb aquest mateixa llicència.
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.subjectMujer
dc.subjectgénero
dc.subjectguerra
dc.subjectterrorismo
dc.subjectwomen
dc.subjectgender
dc.subjectwar
dc.subjectSyria
dc.subjectterrorism
dc.subjectgènere
dc.subjectterrorisme
dc.titleLas dinámicas de género en las brigadas femeninas de la guerra siriaes_ES
dc.title.alternativeGender dynamics in the women's brigades of the Syrian war
dc.title.alternativeLes dinàmiques de gènere a les brigades femenines de la guerra a Siria
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.6035/Millars.2020.48.8
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.relation.publisherVersionhttp://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/4013


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Aquest text està subjecte a una llicència Reconeixement-CompartirIgual de Creative Commons, que permet copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra sempre que s’especifique l’autoria i el nom de la publicació fins i tot amb objectius comercials i també permet crear obres derivades, sempre que siguen distribuïdes amb aquest mateixa llicència.
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como: Aquest text està subjecte a una llicència Reconeixement-CompartirIgual de Creative Commons, que permet copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra sempre que s’especifique l’autoria i el nom de la publicació fins i tot amb objectius comercials i també permet crear obres derivades, sempre que siguen distribuïdes amb aquest mateixa llicència.