Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.authorMartínez Carrasco, Carlos
dc.date.accessioned2020-06-23T17:29:53Z
dc.date.available2020-06-23T17:29:53Z
dc.date.issued2020-06-17
dc.identifier.citationMARTÍNEZ CARRASCO, Carlos. ʿĀʾisha bint Abī Bakr: mujer, guerra y poder en la Arabia paleo-islámica antes de la primera fitna. Millars. Espai i Història, 2020.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10234/188882
dc.description.abstractEste estudio se orienta hacia la parte menos conocida de la vida de ʿĀʾisha bint Abī Bakr, la de los años previos a la guerra civil. Me centro en su relación con lo militar en el contexto de las guerras que dieron paso al nacimiento del islam como entidad política. Y lo hago tomando como eje tres momentos en los que ella aparece como protagonista directa o indirecta, y en este último caso saltando las barreras sociales. Una ʿĀʾisha más cercana a una “señora de la guerra” que a una matrona musulmana.es_ES
dc.description.abstractThis study deals with the lesser known part of the life of ʿĀʾisha bint Abī Bakr, namely the years prior to the civil war. I focus on her relationship with the military in the context of the wars which led to the birth of Islam as a political entity. The study revolves around three moments in which she appears as a direct or indirect protagonist, and in this last case overcoming social barriers. An ʿĀʾisha closer to a “lady of war” than a Muslim matron.
dc.description.abstractAquest estudi s’orienta cap a la part menys coneguda de la vida ʿĀʾisha bint Abī Bakr, als anys previs a la guerra civil. Em centre a la seua relació amb l’àmbit militar al context de les guerres que van donar pas a l’islam com a entitat política. I ho faig prenent com a eix tres moments en els quals ella apareix com a protagonista directa o indirecta, i en aquest darrer cas saltant les barreres socials. Una ʿĀʾisha més propera a una “dona de la guerra” que a una matrona musulmana.
dc.format.extent17-42
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherUniversitat Jaume I. Departament d'Història, Geografia i Art; Publicacions de la Universitat Jaume I
dc.relation.isPartOfMillars. Espai i Història, 2020, vol. 1, no 48.
dc.rightsAquest text està subjecte a una llicència Reconeixement-CompartirIgual de Creative Commons, que permet copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra sempre que s’especifique l’autoria i el nom de la publicació fins i tot amb objectius comercials i també permet crear obres derivades, sempre que siguen distribuïdes amb aquest mateixa llicència.
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.subjectEdad Media
dc.subjectpaleo-islam
dc.subjectArabia
dc.subjectcalifato
dc.subjectʿĀʾisha.
dc.subjectMiddle Age
dc.subjectCaliphate
dc.subjectEdat Mitjana
dc.subjectAràbia
dc.subjectCalifat
dc.titleʿĀʾisha bint Abī Bakr: mujer, guerra y poder en la Arabia paleo-islámica antes de la primera fitnaes_ES
dc.title.alternativeĀʾisha bint Abī Bakr: woman, war and power in paleo-islamic Arabia before the first fitna
dc.title.alternativeʿĀʾisha bint Abī Bakr: dona, guerra i poder a l'Aràbia paleo-islàmica abans de la primera fitna
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.6035/Millars.2020.48.2
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.relation.publisherVersionhttp://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/3977
dc.relation.ispartofMillars. Espai i Història*


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Aquest text està subjecte a una llicència Reconeixement-CompartirIgual de Creative Commons, que permet copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra sempre que s’especifique l’autoria i el nom de la publicació fins i tot amb objectius comercials i també permet crear obres derivades, sempre que siguen distribuïdes amb aquest mateixa llicència.
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como: Aquest text està subjecte a una llicència Reconeixement-CompartirIgual de Creative Commons, que permet copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra sempre que s’especifique l’autoria i el nom de la publicació fins i tot amb objectius comercials i també permet crear obres derivades, sempre que siguen distribuïdes amb aquest mateixa llicència.