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dc.contributor.authorMartínez-González, José Luís
dc.contributor.authorBeltrán Tapia, Francisco J.
dc.date.accessioned2019-06-20T07:17:01Z
dc.date.available2019-06-20T07:17:01Z
dc.date.issued2019-06
dc.identifier.issn2386-7825
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10234/182881
dc.description.abstractBuilding on Allen’s Nytrogen Hypothesis, this paper assesses the role of climate change in the English Agricultural Revolution. Our results show that, while Nitrogen-fixing plants, better cultivation and improved seeds explain half of the variation in yields, the changing climatic conditions characterizing the cooling period (1645-1715) and the subsequent warmer phase account for the remaining variation. Given that the colder and more humid climate existing during the second half of the 17th-century and early 18th-century negatively affected yields, farmers’ efforts during this period were even higher than what it is implied by the observed yields. Increasing temperatures in the next phase (starting c.1715), however, had a positive effect on agricultural productivity, so the role of the farmers in this stage has been previously over-rated.ca_CA
dc.description.abstractPartiendo de la hipótesis del nitrógeno de Allen, este documento evalúa el papel del cambio climático en la Revolución Agrícola Inglesa. Nuestros resultados muestran que las plantas fijadoras de nitrógeno, las mejoras en los cultivos y semillas explican la mitad de la variación en los rendimientos. Las condiciones climáticas cambiantes que caracterizaron el período de enfriamiento (1645-1715) y la fase más cálida posterior, explican la variación restante. Dado que el clima más frío y húmedo existente afectó negativamente a los rendimientos, los esfuerzos de los agricultores durante este período fueron aún mayores que los que implican los rendimientos observados. Sin embargo, el aumento de las temperaturas en la siguiente fase (a partir de 1715) tuvo un efecto positivo en la productividad agrícola, por lo que el papel de los agricultores en esta etapa ha sido sobrevalorado.ca_CA
dc.format.extent26 p.ca_CA
dc.format.mimetypeapplication/pdfca_CA
dc.language.isoengca_CA
dc.publisherSociedad Española de Historia Agrariaca_CA
dc.relation.isPartOfSeriesDocumentos de Trabajo; 19-02
dc.rights© Junio de 2019, José L. Martínez-González y Francisco J. Beltrán Tapiaca_CA
dc.rights.urihttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/*
dc.subjectAgricultural Revolutionca_CA
dc.subjectEnglandca_CA
dc.subjectclimateca_CA
dc.subjectSeventeenth centuryca_CA
dc.subjectRevolución Agrícolaca_CA
dc.subjectInglaterraca_CA
dc.subjectclimaca_CA
dc.subjectsiglo XVIIca_CA
dc.titleRevisiting Allen's nitrogen hyphotesis from a climate perspective (1645-1740)ca_CA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaperca_CA
dc.subject.jelN53ca_CA
dc.subject.jelO13ca_CA
dc.subject.jelQ10ca_CA
dc.subject.jelQ54ca_CA
dc.subject.jelQ55ca_CA
dc.subject.jelQ57ca_CA
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_CA


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