Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributorUniversitat Jaume I. Departament de Química Física i Analítica
dc.contributor.authorRambla Alegre, Maria
dc.date.accessioned2020-06-08T09:16:15Z
dc.date.accessioned2024-06-10T12:04:16Z
dc.date.available2020-06-08T09:16:15Z
dc.date.available2024-06-10T12:04:16Z
dc.date.issued2011-03-04
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10803/669124
dc.description.abstractEn la present tesi s'han desenvolupat diferents mètodes per a la determinació de diverses famílies d'antibiòtics (quinolones, penicil·lines i sulfamides) o compostos relacionats (omeprazole i els seus metabòlits) en diferents tipus de matrius (fluids fisiològics, medicaments i aliments) fent ús de la tècnica de cromatografia líquida micel·lar (MLC). Tots els procediments han sigut validats seguint diverses guies establertes per organismes oficials (FDA, ICH, EC) depenent del tipus de mostra que s'analitzava en cada cas, amb l'objecte de garantir la fiabilitat i qualitat dels resultats. Uns dels avantatges de l'MLC és que permet la injecció directa de mostres fisiològiques i d'aliments, la qual cosa redueix considerablement l'etapa de pretractament de les mateixes, així com la pèrdua d'analits. Un altre avantatge és que les fases mòbils micel·lars utilitzen menys quantitat de dissolvent orgànic que les emprades en l'HPLC convencional, la qual cosa fa que d'una banda els mètodes es qualifiquen de "green chemistry" i d'una altra que es reduïsquen els costos. En tot cas, tots els mètodes d'anàlisi inclosos en aquesta tesi mostren la seua validesa per al control dels antibiòtics en les mostres reals analitzades.
dc.format.extent474 p.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Jaume I
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectCromatografía
dc.subjectMicelar
dc.subjectAntibióticos
dc.subjectMicellar liquid chromatography
dc.subjectDrugs
dc.subjectAntibiotics
dc.subject.otherCiències Naturals, químiques, físiques i matamàtiques
dc.titleDeterminació d’antibiòtics mitjançant cromatografia líquida micel·lar en mostres fisiològiques i d’aliments
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc543
dc.contributor.directorEsteve Romero, Josep
dc.rights.licenseADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.embargo.termscap
dc.contributor.codirectorCarda Broch, Samuel


Ficheros en el ítem

FicherosTamañoFormatoVer

No hay ficheros asociados a este ítem.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem