El abasto de harinas: propuesta comercial desde Nueva Orleans hasta el Golfo de México, 1788-1799
Visualitza/
Metadades
Mostra el registre complet de l'elementcomunitat-uji-handle:10234/9
comunitat-uji-handle2:10234/8017
comunitat-uji-handle3:10234/8616
comunitat-uji-handle4:
INVESTIGACIONMetadades
Títol
El abasto de harinas: propuesta comercial desde Nueva Orleans hasta el Golfo de México, 1788-1799Autoria
Data de publicació
2017Editor
Universitat de BarcelonaISSN
2014-993X; 0520-4100Cita bibliogràfica
VIDAL PRADES, Emma Dunia. El abasto de harinas: propuesta comercial desde Nueva Orleans hasta el Golfo de México, 1788-1799. Boletín americanista, 2017, 75: 173-192Tipus de document
info:eu-repo/semantics/articleVersió de l'editorial
Boletín americanista, 2017, 75Versió
info:eu-repo/semantics/publishedVersionParaules clau / Matèries
intendencias | harina | redes comerciales | Nueva Orleans | Cuba | intendancy | flour | trade networks | New Orleans | intendències | farina | xarxes comercials | Nova Orleans
Resum
La harina, un bien considerado de primera necesidad para la población, nos sirve de hilo conductor para desvelar las propuestas de libre comercio fomentadas desde los territorios continentales hispanoamericanos de la ... [+]
La harina, un bien considerado de primera necesidad para la población, nos sirve de hilo conductor para desvelar las propuestas de libre comercio fomentadas desde los territorios continentales hispanoamericanos de la costa norte del Golfo de México en detrimento de la organización mercantil española tras las reformas administrativas borbónicas de finales de siglo. El estudio está configurado partiendo de la petición de autonomía comercial de una región continental bajo el control de la Intendencia de La Habana. La incapacidad de España para consolidar su propia red comercial, de abastecimiento, favoreció la penetración de comerciantes extranjeros, en especial en tiempos de guerra. [-]
Flour, considered a staple good for the population, serves as a thread to unveil proposals for free trade emanating from the Hispanic-American mainland territories along the north coast of the Gulf of Mexico to the ... [+]
Flour, considered a staple good for the population, serves as a thread to unveil proposals for free trade emanating from the Hispanic-American mainland territories along the north coast of the Gulf of Mexico to the detriment of Spanish trade organization after the Bourbon administrative reforms of the late 18th century. This study is based on the request for commercial autonomy of a continental region under the control of the Intendancy of La Havana. The inability of Spain to consolidate its own trade and supply networks favored the penetration of foreign traders, especially in times of war. [-]
La farina, un bé considerat de primera necessitat per a la població, ens serveix de fil conductor per desvetllar les propostes de lliure comerç fomentades des dels territoris continentals hispanoamericans de la costa ... [+]
La farina, un bé considerat de primera necessitat per a la població, ens serveix de fil conductor per desvetllar les propostes de lliure comerç fomentades des dels territoris continentals hispanoamericans de la costa nord del Golf de Mèxic en detriment de l'organització mercantil espanyola després de les reformes administratives borbòniques de finals de segle. L'estudi està configurat partint de la petició d'autonomia comercial d'una regió continental sota el control de la Intendència de l'Havana. La incapacitat d'Espanya per consolidar la seva pròpia xarxa comercial, de proveïment, va afavorir la penetració de comerciants estrangers, especialment en temps de guerra. [-]
Proyecto de investigación
Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), España / HAR2016-78910Drets d'accés
info:eu-repo/semantics/openAccess
Apareix a les col.leccions
- EDU_Articles [500]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: