Tècniques metabolomiques per a la discriminació d’olis d’oliva verge extra per origen amb Cromatografia de Líquids d’Ultra Alta Ressolució acoblada a Espectrometría de Masses Quadrupol-Temps de vol
Visualitza/
Metadades
Mostra el registre complet de l'elementcomunitat-uji-handle:10234/158176
comunitat-uji-handle2:10234/71345
comunitat-uji-handle3:10234/73147
comunitat-uji-handle4:
TFG-TFMAquest recurs és restringit
Metadades
Títol
Tècniques metabolomiques per a la discriminació d’olis d’oliva verge extra per origen amb Cromatografia de Líquids d’Ultra Alta Ressolució acoblada a Espectrometría de Masses Quadrupol-Temps de volAutoria
Tutor/Supervisor
Sancho Llopis, Juan Vicente; Universitat Jaume I. Departament de Química Física i AnalíticaData de publicació
2014-06-27Editor
Universitat Jaume IResum
La metabolòmica ha proporcionat a la comunitat científica una ferramenta que
ha demostrat perfectament la seva capacitat de proporcionar informació sobre matrius
extremadament complexes com el metabolisme humà, o ... [+]
La metabolòmica ha proporcionat a la comunitat científica una ferramenta que
ha demostrat perfectament la seva capacitat de proporcionar informació sobre matrius
extremadament complexes com el metabolisme humà, o qualsevol altre sistema
biològic. Aquesta es basa en l’anàlisi de la major quantitat de molècules petites d’un
sistema sota unes condicions determinades. Aquesta inclou passos prou comuns en la
química analítica actual, com poden ser mostreig, tractament de mostra, optimització
de les condicions analítiques, si escau, adquisició de dades i anàlisi d’aquestes per
ferramentes quimiomètriques. La metabolòmica ha oferit una aproximació molt
poderosa per a obtindre informació retllevant sobre mostres biològiques mes o menys
complexes, i açò també ha arribat al camp de l’alimentació, relacionat amb el camp de
la salut. Aquest treball s’abarca dins d’aquest camp, anomenat ja hui dia com a
foodomics, on s’ha aplicat aquesta ferramenta a mostres d’oli d’oliva verge extra, per a
discriminació per origen. Es van desenvolupar dos mètodes d’extracció diferents, per a
obtindre una imatge mes amplia de la part majoritaria i minoritaria de l’oli, i es van
injectar amb dos gradients cromatogràfics diferents, amb l’equip UHPLC-QTOF MS,
en mode MSE
. Es va realitzar un anàlisi multivariant, i amb els possibles marcadors
extrets, es van realitzar experiments amb el mateix instrument en mode MS2
. Aquests
marcadors s’intentarán elucidar, com a treball futur, per a poder proporcionar
informació quantitativa del model que classifica els olis. [-]
Paraules clau / Matèries
Descripció
Treball Final del Màster Universitari en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades (Pla de 2013). Codi: SIY009. Curs acadèmic 2013-2014
Tipus de document
info:eu-repo/semantics/masterThesisDrets d'accés
http://rightsstatements.org/vocab/CNE/1.0/
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess