Show simple item record

dc.contributorUniversitat Jaume I. Departament de Dret Privat
dc.contributor.authorBoufous, Tarik
dc.date.accessioned2017-10-03T07:31:47Z
dc.date.accessioned2019-11-11T08:05:03Z
dc.date.available2017-10-03T07:31:47Z
dc.date.available2019-11-11T08:05:03Z
dc.date.issued2017-07-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10803/406316
dc.description.abstractEl destinatario es un tercero ajeno al contrato de transporte celebrado entre el porteador y el cargador. De ahí que no resulte obvio que aquél pueda hacer valer en su propio nombre los derechos que emanen de dicho contrato, y que haya de buscarse el fundamento en virtud del cual se le permite a una persona que no ha participado en la celebración del contrato invocar sus cláusulas para reclamar el cumplimiento de las obligaciones del porteador. A tal efecto, a lo largo de la tesis se abordan distintos temas de especial relevancia con respecto a la posición jurídica del destinatario. El primer tema se dedica a estudiar la teoría general del contrato a favor de tercero; el segundo se trata del contrato de transporte; y por último, se analiza el tema que se ocupa de los derechos y obligaciones del destinatario en cuanto tercero ajeno al contrato frente al porteador.
dc.description.abstractThe consignee is a third party outside the contract of carriage concluded between the carrier and the shipper. Therefrom, it is not obvious that he can assert in his own name the rights that emanate from that contract, and that the basis should be sought whereby a person who has not participated in the conclusion of the contract invoke Its clauses to claim compliance with the obligations of the carrier. To this end, the thesis addresses different issues of special relevance with respect to the legal position of the consignee. The first theme is devoted to studying the general theory of the contract in favor of third party; the second topic concerns the contract of carriage; and the last topic will be dealing with the rights and obligations of the consignee as third party outside the contract and against the carrier.
dc.format.extent381 p.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherUniversitat Jaume I
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectDestinatario
dc.subjectContrato a favor de tercero
dc.subjectTercero ajeno
dc.subjectContrato de transporte
dc.subjectDerecho de disposición
dc.subjectLegitimación activa
dc.subjectConsignee
dc.subjectContract of carriage
dc.subject.otherNegocis, administració i dret
dc.titleLa posición jurídica del destinatario en el transporte de mercancías por carretera
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.6035/14005.2017.398422
dc.subject.udc349
dc.contributor.directorMartínez Sanz, Fernando
dc.contributor.directorPuetz, Achim
dc.rights.licenseADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.contributor.authoremailt.boufous@gmail.com
dc.contributor.authoremailshowfalse
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.contributor.authorsendemailtrue
dc.embargo.termscap
dc.identifier.pdfhttp://mediaserver.csuc.cat/tdx/documents/53/69/87/53698707986730899203906324641984352830/


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record