(Castelló de la Plana, 29 desembre 1922 - 20 agost 2009)

Cristina Alloza fou novel.lista i funcionària. Filla de l'il.lustre metge i escriptor Maximià Alloza i d' Isabel Sanz Blanco.

Des dels anys 60 va col.laborar en la revista Festividades i altres publicacions magdaleneres. En 1949, l' editorial Pueyo, de Madrid, va publicar la novel.la Encontré mis blasones i, en 1951, Más allá de las nubes, que la productora Cifesa va voler portar al cinema, però finalment no va haver-hi acord.

A més de ser una novel.lista reconeguda en els llistats professionals del país, va treballar com a funcionària a Castelló, primer a la Delegació de la Fiscalia de Taxes, i després, a la Germanor de Pagesos, com a ajudant de l'advocat Alfonso Gil Matía i, ifnalmente, en la delegació del Ministeri d'Agricultura, com a funcionària de l'Estat.

La seva tercera novel.la, La gran esmeralda, es va editar, en 1969, entre la llibreria Armengot i la Junta Central de Festes.


Ministerio Este proyecto ha recibido una ayuda de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas del Ministerio de Cultura.
DSpace
Metadatos sujetos a :Public Domain | Información y consultas:biblioteca@uji.es | Centro de seguridad y privacidad | Nota legal
Universitat Jaume I - Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, España - Tel.: +34 964 72 87 61 Fax: +34 964 72 87 78