Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.authorMembrado i Tena, Joan Carles
dc.date.accessioned2012-05-31T11:33:10Z
dc.date.available2012-05-31T11:33:10Z
dc.date.issued1993
dc.identifierhttp://www.raco.cat/index.php/Millars/article/view/129093
dc.identifier.citationMillars: espai i història; Vol.: 16
dc.identifier.issn1132-9823
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10234/40199
dc.description.abstractEl gran creixement económic asolfi per la Plana de Castelló es deu principalent l’auge de la seua indústria taulellera. Dins el País Valencià, aquest subsector industrial és el que més ha crescut durant els últims anys, havent duplicat el seu volum d’exportació en el curt període comprés entre 1986 i 1992. La indústria taulellera en aquesta comarca es çaracteritza per una llarga tradició d’artesans, i posteriorment industrials, que culmina als anys vuitantes amb una adequada reconversió que ha possibilitat un alt grau de modernització i competitivitat en la mateixa. En aquest article s’estudia primerament la localització daquesta indústria a nivell de la C.E.E., on la Plana produeix quasi un 20% dels taulells. En segon lloc s’analitza la localització industrial a la comarca, la qual fabrica més del 80% dels taulells espanyols, així com els factors que han determinat aquesta concentració industrial, entre els quals cal destacar la proximitat a les matèries primeres, la iniciativa de l’empresariat autòcton i les economies descala.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat Jaume I. Departament d’Història, Geografia i Art
dc.rightsL'accés als articles a text complet inclosos a RACO és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada revista i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/*
dc.subjectHistory
dc.subjectGeography
dc.subject.otherCastelló (Comunitat Valenciana) -- Geografia -- Revistes
dc.subject.otherCastelló (Comunitat Valenciana) -- Història -- Revistes
dc.titleLa localització de la indústria taulellera a la plana de Castelló
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.6035/Millars
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Ficheros en el ítem

FicherosTamañoFormatoVer

No hay ficheros asociados a este ítem.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

L'accés als articles a text complet inclosos a RACO és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada revista i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como: L'accés als articles a text complet inclosos a RACO és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada revista i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.