Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a facilitar la navegació als usuaris i oferir-los una millor experiència i servei. Si continueu navegant, entenem que accepteu la política de galetes de la Universitat Jaume I.  Més informació
Tancar

Repositori Universitat Jaume I

    • valencià
    • español
    • english
  • valencià 
    • valencià
    • español
    • english
  • Connexió
Visualitza element 
  •   Inici de DSpace
  • UJI: Trabajos académicos
  • TFG: Treballs de Final de Grau
  • Grau en Psicologia
  • Visualitza element
  •   Inici de DSpace
  • UJI: Trabajos académicos
  • TFG: Treballs de Final de Grau
  • Grau en Psicologia
  • Visualitza element
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bases biológicas del consumo compulsivo del azúcar

Thumbnail
Visualitza/
TFG_2017_MartinezRiera_Naomi.pdf (391.3Kb)
Impacte
Google Scholar Scholar | Altres documents de l'autor: Martínez Riera, Naomi MaríaMicrosoft Academico
Compartir
Mostra METS | MarcXML
Exportar a
Exportar a Mendeley
Metadades
Mostra el registre complet de l'element

comunitat-uji-handle:10234/158176

comunitat-uji-handle2:10234/71324

comunitat-uji-handle3:10234/97314

TFG-TFM

Aquest recurs és restringit

Metadades

Títol
Bases biológicas del consumo compulsivo del azúcar
Autor (s)
Martínez Riera, Naomi María
Tutor/Supervisor; Universitat.Departament
Pastor Medall, Raúl; Universitat Jaume I. Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia
Data de publicació
2017
URI
http://hdl.handle.net/10234/168956
Editor
Universitat Jaume I
Resum
En la actualidad, los trastornos de conducta alimentaria están recibiendo una notoria atención, pues cada vez son más frecuentes y aparecen en edades más tempranas. Este consumo disparatado de grasas y azúcar está ... [+]
En la actualidad, los trastornos de conducta alimentaria están recibiendo una notoria atención, pues cada vez son más frecuentes y aparecen en edades más tempranas. Este consumo disparatado de grasas y azúcar está relacionado con una falta de control de la conducta. Además la ingestión de dichos nutrientes, por lo general, produce diversos efectos sobre la fisiología, el cerebro y el comportamiento. Lo más destacable de dicho consumo, es la alimentación a base de atracones, es decir, el consumo de grandes cantidades de comida en un corto período de tiempo. Es por lo que debido al creciente consumo, la exposición al azúcar en la que nos encontramos, los problemas de salud que refleja y los patrones compulsivos de conducta que la sociedad está experimentado, en este trabajo se quiere investigar cómo y de qué manera afecta la ingesta masiva de azúcar en nuestro cerebro. Además, precisamente porque algunos de los efectos que hace el azúcar se parecen a los que hacen las drogas de abuso, en este trabajo final de grado se quiere revisar las bases biológicas de este fenómeno, para ver si académica y científicamente existe validez para apoyar la idea de si a esta sustancia se le puede considerar un componente potencialmente adictivo o no. [-]
 
Nowadays, attention is being payed on eating behaviour disorders due to the increasing rates and early ages of emergence. The disproportionate consumption of fats and sugar is related to the lack of behavioural ... [+]
Nowadays, attention is being payed on eating behaviour disorders due to the increasing rates and early ages of emergence. The disproportionate consumption of fats and sugar is related to the lack of behavioural control. Furthermore, the intake of theese nutrients produce several effects on physiology, brain and behaviour. Binge alimentation (in other words, consumption of huge amount of food in short period of time) is the most remarkable. Therefore, and considering the increasing of consumption, health problems and compulsive and additive patterns found in society, it is important to heed this study. This research wants to investigate the way massive intake of sugar affects to our brain. What´s more, some sugar effects are similar to effects of drugs abuse, and that’s why many people are exposed to extended consumption of sugar. In this paper biological basis of this phenomena want to be reviewed to check the accademic or scientific value to support if this substance can be considered as a potentially adictive component or not. [-]
 
Paraules clau / Matèries
Grau en Psicologia | Grado en Psicología | Bachelor's Degree in Psychology | Adicción | Sacarosa | Dopamina | Sustancias de abuso | Trastornos alimenticios | Atracón | Addiction | Saccharose | Dopamine | Substances of abuse | Eating disorders | Bingeing
Descripció
Treball Final de Grau. Grau en Psicologia. Codi: PS1048. Curs acadèmic 2016/2017
Tipus de document
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Drets d'accés
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
Apareix a les col.leccions
  • Grau en Psicologia [773]

entitlement


El nostre contingut es difon a:

HispanaEuropeanaRePEc: Research Papers in EconomicsTesis Doctorals en XarxaGoogle ScholarRecolectaOpenDOARRevistes Catalanes d'Accés ObertOpenAIREMaterials Docents en Xarxa

Ministerio Aquest projecte ha rebut una ajuda de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques del Ministeri de Cultura.
DSpace
Metadades subjectes a :Public Domain | Informació i consultes:biblioteca@uji.es | Centre de seguretat i privacitat | Nota legal
Universitat Jaume I - Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya - Tel.: +34 964 72 87 61 Fax: +34 964 72 87 78
 

 

Inici de DSpaceQuè és el Repositori UJI?AjudaContacte

NotíciesFacebookBlogTwitterSlideSharePinterest

Visualitza

Tot DSpaceComunitats i col·leccionsPer data de publicacióAutor/aTítolsParaules clauAquesta col·leccióPer data de publicacióAutor/aTítolsParaules clau

El meu compte

EntraRegistre

Estadístiques

Estadistiques d'ús
Tweets por BibliotecaUJI

El nostre contingut es difon a:

HispanaEuropeanaRePEc: Research Papers in EconomicsTesis Doctorals en XarxaGoogle ScholarRecolectaOpenDOARRevistes Catalanes d'Accés ObertOpenAIREMaterials Docents en Xarxa

Ministerio Aquest projecte ha rebut una ajuda de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques del Ministeri de Cultura.
DSpace
Metadades subjectes a :Public Domain | Informació i consultes:biblioteca@uji.es | Centre de seguretat i privacitat | Nota legal
Universitat Jaume I - Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya - Tel.: +34 964 72 87 61 Fax: +34 964 72 87 78