2024-03-29T08:19:32Zhttps://repositori.uji.es/oai/requestoai:repositori.uji.es:10234/1512112019-11-18T21:20:50Zcom_10234_71324com_10234_158176col_10234_98723
Repositori UJI
author
Teruel Tomás, Santiago
other
Universitat Jaume I. Departament d'Educació
2016-02-23T13:33:58Z
2016-02-23T13:33:58Z
2015-06-15
http://hdl.handle.net/10234/151211
La qüestió de l’Educació per la Salut en col·lectius com Mestres suposa un terreny d’interès donada la seua importància estratègica de cara a ajudar a previndre des de l’escola els alts índex d’obesitat que estan donant-se actualment. Així, els estudiants universitaris travessen un període crític per al desenvolupament d’estils de vida de gran significació en la seua futura salut, ja que la influència en el comportament alimentari dels companys, el consum de tabac i alcohol, l’habilitat i interès per cuinar i la situació econòmica fan que modifiquen els seus hàbits d’alimentació. Els pocs estudis que hi ha a España al voltant de la qualitat de la dieta d’aquest grup de població reflecteixen, per regla general, un inapropiat ús del padró alimentari. Però, quina visió tenen els propis Mestres d’ells mateixos en qüestió d’hàbits saludables? Mengen bé? O el que és més important, creuen que s’alimenten de forma sana i equilibrada? El present treball d’investigació intenta reflectir i analitzar, mitjançant una enquesta, la qualitat de la dieta dels mestres en formació així com els seus hàbits. A més, intentarem descobrir si hi ha alguna incoherència entre allò que expressen i el que realment realitzen.The Health Education subject among groups like teachers is a very interesting field. This is due to its strategic importance in order to help to foresee the high obesity rates present nowadays at the schools. University students go through a critical period for the development of life styles of paramount importance in their future health. Here, their colleagues' behaviours related to food, the consumption of tobacco and alcohol, the capacity and interest in cooking and their economic situation play a main role in the changes in their eating habits. The few studies made in Spain in relation to the quality of the diet of this population group reflect, in general, an inappropriate use of the eating pattern. But, what is the vision teachers have of themselves in terms of healthy behaviours? Do they eat properly? Even more important, do they think they feed themselves with a healthy and balance diet? This research work tries to show and analyse, by means of a survey, the quality of the diet and the habits of teachers under training. Furthermore, we will try to find out if there is any incoherence between what they are saying and what they are really doing.
cat
Grau en Mestre o Mestra d'Educació Infantil
Grado en Maestro o Maestra de Educación Infantil
Bachelor's Degree in Preschool Education
Educació per a la salut
Hàbits saludables
Formació del professorat
Nutrició
Alimentació
Health education
Healthy habits
Teacher education
Nutrition
Estudi dels hàbits saludables als mestres en formació
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
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
URL
https://repositori.uji.es/xmlui/bitstream/10234/151211/1/TFG_2014_TeruelTom%C3%A0sS.pdf
File
MD5
f5697430c7a92c622609c159dfcd0ce9
929285
application/pdf
TFG_2014_TeruelTomàsS.pdf
URL
https://repositori.uji.es/xmlui/bitstream/10234/151211/3/TFG_2014_TeruelTom%C3%A0sS.pdf.txt
File
MD5
a9b2f37f4f6cc321a9c7288ddcc68543
60988
text/plain
TFG_2014_TeruelTomàsS.pdf.txt